Nožiarské výrobky - nože, nožnice, brúsky a brúsne kamene
Sú japonské nože lepšie ako nemecké?
Japonsko a Nemecko patria medzi nožiarske veľmoci. Japonské nože sú všeobecne ľahšie a ostrejšie, ako nemecké náprotivky. Pretože sú tenšie, sú zároveň o niečo náchylnejšie na zlomenie hrotu alebo odštiepenie čepele, takže japonské nože zvyknú vyžadovať lepšiu a opatrnejšiu údržbu. Vďaka ich tenkej a ľahkej konštrukcii sú japonské nože vynikajúce na jemné a chúlostivé úlohy, ako je krájanie zeleniny alebo rýb a iných jemných surovín. Nemecké nože sú väčšinou o niečo ťažšie a objemnejšie, ale tiež robustnejšie s hrubšími čepeľami, ktoré si vyžadujú viac ostrenia pre dobré uchytenie hrany. Nemecké nože sú oproti japonským podstatne vhodnejšie pre náročnejšie úlohy, ako napríklad rozbíjanie kurčiat, na rozrábky mäsa, tvrdšiu zeleninu a ovocie. Takže, ktorý nôž je nakoniec lepší? To závisí od potreby a preferencií každého kuchára osobitne.























