doprava zdarma DOPRAVA ZADARMO!
platí pri objednávke príslušenstva nad 120€ 

osobný odber

OSOBNÝ
ODBER
servis PROFESIONÁLNY
SERVIS

Smaltovaná gastronádoba GN 1/1 do 500℃ - STALGAST

Výška - Objem:
h20 mm, 2,2L
h20 mm, 2,2Ldo 7 - 21 dní 0.000
h40 mm, 5L
h40 mm, 5Ldo 7 - 21 dní 3.000
h65 mm, 8L
h65 mm, 8Ldo 7 - 21 dní 6.000
Výrobca: STALGAST
Záručná doba: 12 mesiacov
Dostupnosť: skladom 7 ks
13.20 s DPH
11.00 ks bez DPH
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Gastronádoba je vyrobená vylisovaním z ocelového plechu na ktorom je nanesená smaltovaná povrchová úprava, hrúbka 1 mm, Tepelná odolnosť do 500℃ - vhodné aj do konvektomatov aj pizza peci.

Veľkosť Gastronádoby:

Šírka: 530 mm
Hĺbka: 65 mm
Dĺžka: 325 mm


Poznámka:

Smalt je kremičitá tavenina príbuzná sklu a tiež porcelánu. Tento material vytvára na kove celistvý ochranný povlak, hladkého a lesklého charakteru. Teplotou výpalu v peci je presne na rozhraní skla a porcelánu. Napriek tomu, že je smalt krehký, dokáže bez zmeny farby a lesku prečkať stovky rokov. Je jasné, že v prevádzke toľko nevydrží, ale aj tak má pri správnej starostlivosti veľmi dlhú životnosť.

Smaltovaný povrch je jedničkou pre zdravé varenie

Na základe prieskumu prevedeného talianskym vedcom Prof. Dr. Franco Marcullom je možné tvrdit, že smaltovaný povrch je tou najzdravšou cestou k príprave pokrmov. Smaltovaný povrch je možné zároveň najľahšie udržovať a čistiť. V priebehu štúdie boli rôzne druhy materiálov testované v súvislosti so znečistením prirodzenými činiteľmi (mäsovým vývarom, mliekom a mäsom), ďalej potom v súvislosti s umelým vyvolaním znečistenia pomocou známých bakteriálnych kultúr. Posledným z radu testov byl ten s ktorého pomocou sa skúmala možnosť čistenia pomocou chemicko – fyzikálnych látok (vodou a mydlomm, vodou a kyselinou octovou, vodou a uhličitanom sodným).

Pokusy boli prevedené na povrchoch týchto materialov:

  1. Nerezová oceľ
  2. Eloxovaný hliník
  3. Neupravený hliník
  4. Lakovaný hliník
  5. Smaltovaný plech
  6. Lakovaný plech
  7. ABS – polymer
  8. Polystyrol
  9. Poly-Tetra-Fluoretylén (PTFE)

Na základe výsledkov testov je možné jednoznačne povedať, že smaltovaný plech je bezkonkurenčne najlepší vo všetkých sledovaných kategóriach. Hlavne je však možné vyzdvihnúť jeho absolutnú zdravotnú nezávadnosť. Jedinou nevýhodou smaltovaných nádob je ich vyššia hmotnosť.

 

Použitie pri teplote od -40°C do +500°C
Materiál oceľový plech + smaltanová povrchová úprava
Objem
h20 - 2,2L
  h40 - 5L
  h65 - 8L
Výška 20 - 40 - 65 mm
Rozmery 1/1 GN (ŠxH) 530 x 325 mm


Všeobecné info pre Gastronorm :

Medzinárodný štandard pre rozmery GN:

1/1 325 x 530 mm - (základný modul)
1/2 325 x 265 mm
1/3 176 x 325 mm
1/4 162 x 265 mm
1/6 162 x 176 mm
1/9 108 x 176 mm
1/12 88 x 162 mm
1/18 88 x 108 mm

2/1 650 x 530 mm
2/3 354 x 325 mm
2/4 530 x 162 mm
2/8 325 x 132 mm
2/24 132 x 132 mm

Medzinárodný štandard pre výšku GN:

20 mm, 40 mm, 65 mm, 100 mm, 150 mm, 200 mm

 

GN výška